Actie op alle fronten

20 mei 2016 – Van hoog tot laag wordt aan de afbouw van ons project gewerkt.
Aan de buitenkant is nu zichtbaar dat sinds vandaag alle woningen glasdicht zijn.
Op de hoogste etages wordt nog steeds ijverig gemetseld. De onderdelen van alle balkons zijn gearriveerd.

DSC05567

Glas erin, uitzicht erbij

In tegenstelling tot eerdere plannen wordt al met de bevestiging van de balkons gestart, terwijl de steigers er nog staan. De laatste blijven van belang voor het afmetselen, het schilderwerk en het schoon opleveren van de buitenzijde.
Het bevestigen van de balkons tussen de steigers wordt een spectaculair staaltje vakmanschap van de kraanmachinist.
Verder aan de buitenkant: Kuipers Infra werkt in opdracht van de gemeente aan de aanleg van het straatwerk en de parkeerplaatsen van het Houtblazerspad. Ondertussen zijn de medewerkers van Hak bezig om de aansluitingen van de nutsbedrijven te realiseren. Aansluitingen voor elektra, water, kabel, glasvezel en riolering) worden op tijd gerealiseerd en betekenen geen bedreiging meer voor de opleverdatum. Naar verwachting wordt het algemeen gedeelte opgeleverd op zaterdag 2 juli. In de twee weken daarna volgen alle appartementen.

DSC06031DSC06037
DSC05576DSC05559
 DSC05563DSC06034

Bij de foto’s: lossen van de keerwanden voor de hellingbaan, aansluitingen realiseren van nutsbedrijven, staal, heel veel staal voor de balkons, doorkijkje lift, reiger kijkt uit naar komst buren, aanleg Houtblazerspad gestart. (klik op foto voor vergroting)

Voordat het zover is, moet er in de woningen nog veel gerealiseerd, maar die werkzaamheden lopen volgens plan.
Alle glas is gezet. Bewoners die nu een kijkje nemen in hun woning hebben voor het eerst een echte indruk van hun echte uitzicht. Ondertussen staan de meeste schuifpuien wijd open om de woningen te laten drogen. De badkamers en toiletten worden in de laagste woningen inmiddels aangelegd en betegeld. Alle vloeren voor deze ruimten zijn ook gestort. Nu de leidingen op zijn plaats zitten, worden alle wanden glad afgewerkt. Van beneden naar boven worden ook de vloerverwarmingsets geïnstalleerd en zodra de elektriciteit werkt, zal men snel de warmtepompen aansluiten en in werking zetten.
De lift aan de oostzijde is klaar en wacht op de keuring, maar daarvoor moet ook het broertje aan de westkant gebruiksklaar zijn. De voor een deel Spaanse werkers werken alle dagen behalve zondag. Ook timmerlieden en andere harde werkers zijn op zaterdag op de bouwplaats te vinden.
De spuiters voor plafonds en wanden zijn gestart en glasvezel en kabel wordt via de kelder naar de woningen geleid.

Dit bericht is geplaatst in Informatie. Bookmark de permalink.